Sequoia Hoeve
Image default
Mode en Kleding

Je hond uitlaten als het regent

Je hond uitlaten als het regent

Er is niets mis met je hond uitlaten als het regent. De meeste dierenartsen zouden hier zelfs mee instemmen, zolang de regen maar beheersbaar is. Als je van plan bent om met je hond in de regen te wandelen, zijn er enkele dingen die je moet onthouden. Een mooie regenjas dames of heren dragen, routeplanning en het controleren van de weersvoorspelling zijn enkele dingen die je moet onthouden voordat je naar buiten gaat. Het is ook belangrijk om te weten hoe je je hond in de gaten kunt houden terwijl je hem in de regen uitlaat. Honden kunnen heel moeilijk te hanteren zijn, vooral als ze erg hyperactief zijn tijdens die specifieke wandeling. Er zijn veel dingen die ook buitenshuis zeer schadelijk kunnen zijn voor honden. Probeer dus te leren wat wel en niet veilig is voor je honden als ze buiten zijn.

Wat te dragen?

Eerst en vooral moet je een regenjas dragen. Meestal hangt het echter van het weer af. Als het buiten sneeuwt, moet je misschien ook een regenjas winter dames dragen. Je moet er altijd naar streven om jezelf droog te houden als je met je hond wandelt terwijl het regent. Zorg ervoor dat je een regenjas draagt ​​die 100 procent waterdicht is als het iets sterker regent dan een simpele lichte regenbui.

Plan een route

Naast het dragen van de juiste kleding zoals een regenjas dames rains, moet je ook plannen waar jij en je hond gaan wandelen. Als het regent, is het mogelijk dat terreinen kunnen veranderen. Sommige looppaden kunnen te nat of glad zijn. Soms kan het zelfs modderig zijn. Het doorlopen van deze paden is niet ideaal om te voorkomen dat jij en je hond te vies worden. Kies altijd de route waar jij en je hond goed kunnen lopen. Dit zijn meestal plaatsen waar de grond schoenen een goede grip geeft. Zo voorkom je dat je per ongeluk uitglijdt.

Pas op je hond

Misschien wel het belangrijkste om te onthouden is om naar je hond te kijken. Honden hebben de neiging om alles te doen wat ze willen. Ze zijn zich er soms niet van bewust of wat ze doen verkeerd is. Laat je hond nooit regenwater drinken als het regent. Regenwater in plassen en gootstromen kan schadelijk zijn voor honden. Dat komt omdat het wordt blootgesteld aan andere buitenelementen, waaronder parasieten, dierlijke uitwerpselen of chemicaliën. Als honden per ongeluk besmet regenwater drinken, kunnen ze verschillende ziektes krijgen, zoals Giardia. Zorg ervoor dat je een goede, sterke lijn meeneemt waar je hond zich prettig bij zal voelen. Hiermee kan je je hond losrukken van schadelijke dingen die op de weg liggen; gemakkelijk te controleren zonder al te veel kracht.

Bekijk de weersvoorspelling

Tijdens het uitlaten van je hond als het regent prima is, toch moet je de weersvoorspelling controleren. Als de regen te hard is, is het ten zeerste aan te raden om niet meer naar buiten te gaan. Als je je hond wilt uitlaten terwijl het regent, zorg er dan voor dat het licht regent en dat de weersvoorspelling geen naderend onweer laat zien. Je moet ook overwegen om te controleren hoe sterk de wind is. Sterke wind kan een gevaar vormen, omdat het kleine tot middelgrote brokstukken kan wegwerpen.