Sequoia Hoeve
Image default
Mode en Kleding

Hoe lang gaat een bh mee?

Hoe lang gaat een bh mee?

De levensduur van een gemiddelde bh is doorgaans vaak 16 tot 18 maanden. Uiteraard is dit afhankelijk van verschillende factoren. Zo kun je je voorstellen, dat wanneer je een bh iedere dag draagt, deze levensduur een stuk korter zal zijn, dan wanneer je een aantal meerdere bh’s hebt. Uiteraard zijn er ook uitzondering. Een sport bh met voorsluiting na operatie zal je normaliter gedurende de eerste weken na de ingreep dragen en vervolgens niet meer. Een normale sport bh daarentegen zal weer veel langer worden gedragen. Kortom, genoeg variabelen dus. Heb jij één of meerdere bh’s en ben jij benieuwd hoe lang of deze meegaan? Lees dan verder.

Hoeveel bh’s heeft een gemiddelde vrouw

Allereerst is het goed te weten hoeveel bh’s een vrouw gemiddeld heeft. Aan de hand van deze informatie kun jij voor jezelf bepalen of het vervolg van deze informatie ook voor jouw situatie geschikt is. Je kunt je voorstellen, dat wanneer een vrouw niet alleen een panache sport bh heeft, maar ook een sport bh high support, deze waarschijnlijk langer meegaan, dan een vrouw die slechts één sport bh heeft. De gemiddelde vrouw in ons land heeft tussen de 6 en 8 bh’s. Wel met de kanttekening dat er vaak slechts 2 of 3 worden gedragen. Dit geeft je dus een goede inschatting om deze informatie te spiegelen aan die van jezelf. Als we kijken naar het aantal sport bh’s, dan komt dit aantal uit op ongeveer 2.

De levensduur van een sport bh

Een sport bh wordt logischerwijs een stuk minder vaak en dus ook minder lang gedragen. Een gemiddelde sportsessie duurt vaak niet langer dan een uur en ook de mate waarin gesport wordt is vaak zo tussen de 3 en 5 keer per week. Wel is het goed te weten dat een sport bh ondanks het mindere gebruik toch minder lang meegaat. De voornaamste reden hiervan is, omdat je deze een stuk vaker wast. Een normale bh wordt meestal niet vaker dan 1 hooguit 2 keer per week gewassen, terwijl een sport bh na iedere workout gewassen wenst te worden. 

Normale bh

Kijkend naar een normale of zwangerschaps bh, zien we dat deze doorgaans een stuk langer meegaan. Dit heeft met name te maken met het feit ze weinig tot niets te verduren krijgen. Je doet ze aan en vervolgens draag je ze de hele dag. Wel is het goed te kijken naar het type sluiting, aangezien je deze toch dagelijks open en dicht doet.