Sequoia Hoeve
Image default
Mode en Kleding

Gevoelige tattoo plekken: Waar moet je op letten?

tattoo’s zijn enorm populair en worden steeds vaker gezet. Maar niet iedere plek is even geschikt om een tattoo te laten zetten. Er zijn enkele plekken die pijnlijker kunnen worden ervaren, omdat ze gevoeliger zijn dan andere plekken op je lichaam. In dit artikel lees je over deze gevoelige tattoo plekken en wat je ertegen kunt doen!

Gevoelige tattoo plekken

Er zijn een aantal tattoo plekken die gevoeliger zijn dan andere. Deze plekken kunnen pijnlijker worden ervaren tijdens het tattoo proces. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je erover nadenkt om een tattoo te laten zetten. tattoo’s in de volgende gebieden kunnen pijnlijker zijn: Nek, gezicht, hoofd, borst, buik, ribben, elleboog, handen, knieën, scheen, enkel

tattoo’s in deze gebieden wordt afgeraden, omdat ze erg pijnlijk kunnen zijn. Als je toch een tattoo in een van deze gebieden wilt laten zetten, is het belangrijk om er goed over na te denken. tattoo’s in deze gebieden kunnen lastig te verzorgen zijn en je kan er littekens aan overhouden. Om de pijn te verminderen kun je ook altijd een verdovende zalf gebruiken. Crèmes van Tktx zijn hoog aangeprezen als het gaat om goede verdovingszalf.

Verzorging van tattoo’s

Het is belangrijk om je tattoo goed te verzorgen, vooral als het een pijnlijke tattoo plek is. Zorg ervoor dat je de tattoo schoon houdt met antiseptische zeep en water. Doe dit minimaal twee keer per dag. tattoo’s in pijnlijke plekken kunnen extra gevoelig zijn voor infecties, dus wees voorzichtig! tattoo’s in pijnlijke plekken kunnen ook langer nodig hebben om genezen. Het is belangrijk om de tattoo schoon te houden en ervoor te zorgen dat het niet nat wordt. tattoo’s in pijnlijke plekken moet je ook beschermen met een zalf of crème die helpt bij het genezingsproces. Bepanthen is een tattoo verzorgingsproduct dat hoog aangeschreven wordt door tattoo artiesten. Het helpt bij het voorkomen van infecties en helpt de tattoos sneller te genezen.