Sequoia Hoeve
Image default
Dienstverlening

Zeilringen

Er zijn veel verschillende soorten zeilringen. Zeilringen worden vaak geplaatst in de categorie gereedschap, maar daarnaast zijn het met name zeer handige materialen. De ringen worden zoals uit de naam al valt af te leiden gebruikt in zeilen. Met name in dekzeilen. Het doel van een dekzeil is natuurlijk om spullen mee te bedekken. Dit kan om diverse redenen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bedekken van spullen tegen bepaalde weersomstandigheden. Hierbij is het natuurlijk erg belangrijk dat het dekzeil zijn werk goed kan doen en goed blijft zitten. Hierbij helpen zeilringen enorm.

  

Waar zijn zeilringen goed voor?

Zeilringen bevinden zich in alle hoeken van een dekzeil. De bedoeling is om door de ringen heen touwen te halen. Dit zorgt er dus voor dat je uiteindelijk aan iedere hoek van een dekzeil een stuk touw kunt vastmaken. Op deze manier is het mogelijk om dekzeilen stevig vast te binden aan datgeen dat niet nat mag worden.

  

Wat is er zo handig aan?

Natuurlijk kan een dekzeil ook op andere manieren worden vastgebonden. Deze ringen brengen echter prettige voordelen met zich mee. Om te beginnen zijn ze meteen de gaten waar je het touw aan kunt vastbinden. Een ander groot voordeel is dat de ringen ervoor zorgen dat het touw niet door het zeil heen scheurt. Op het moment dat je het touw immers los aan een stuk zeil vastmaakt, dan is de kans groot dat het zeil scheurt. Deze ringen zijn dus eigenlijk een soort bescherming. Ze zorgen dat het zeil eenvoudig vastgemaakt kan worden en op een stevige manier ook nog.

 

Soorten en maten

Tot slot zijn de zeilringen er in verschillende soorten en maten. Dit betekent dat je in je eigen situatie kunt kijken welke variant het handigst is om te gebruiken. Zo zijn ze er met diverse millimeters. De kleinste is meestal zo’n 8 millimeter, terwijl de grootste variant zeker 15 millimeter is. Daar tussenin zitten ook behoorlijk wat maten waaruit je kunt kiezen. Ook zijn de ringen vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren. Bezoek Ritomshop.nl voor meer informatie.