Sequoia Hoeve
Image default
Auto's en Motoren

Welke voorbereidingen moet ik treffen om mijn auto professioneel te laten reinigen?

Heb je het idee dat je auto er niet meer zo fris uitziet? Misschien zit er stof op, zijn er vlekken of glanst hij niet meer zo mooi? Dan moet je je auto interieur laten reinigen Amsterdam. Voordat je naar een autowas of detailer gaat, zijn er een paar dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat je auto de beste verzorging krijgt. In dit artikel vertellen we je welke stappen je moet nemen om je auto klaar te maken voor een professionele reiniging. Lees verder!

Opruimen en verwijderen van persoonlijke spullen

Haal alsjeblieft eerst je persoonlijke spullen eruit. Denk aan je zonnebril, opladers voor je telefoon, tassen, kleding, en zelfs losse muntjes. Dit is niet alleen goed voor een diepgaande schoonmaak, maar voorkomt ook dat je iets kwijtraakt tijdens het reinigen.

Stofzuig het interieur

Een van de eerste stappen bij het professioneel reinigen van je auto is het grondig stofzuigen van het interieur. Gebruik een krachtige stofzuiger om alle oppervlakken, inclusief de vloermatten, stoelen, en bekleding, schoon te maken. Vergeet niet om ook de kieren en spleten niet over te slaan, omdat stof en vuil zich daar gemakkelijk kunnen ophopen.

Verwijder grof vuil en vlekken

Heb je vlekken op de stoelen of vloer van je auto? Dan is het slim om die vlekken eerst aan te pakken. Gebruik een autoreiniger of vlekkenverwijderaar die geschikt is voor de klus. Laat de reiniger even zitten voordat je ‘m voorzichtig verwijdert met een schone doek of borstel. Zo krijg je die hardnekkige vlekken er het beste uit.

Controleer de buitenkant

Vergeet niet om niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van je auto een beetje liefde te geven voordat je ‘m professioneel laat schoonmaken. Spuit zichtbaar vuil of modder af met water. Kijk ook even goed of er krassen of andere schade is die je wilt laten herstellen. Zo zorg je dat je auto er zowel vanbinnen als vanbuiten weer tiptop uitziet.

Documenteer eventuele schade

Een slimme zet is om eerst bestaande schade aan je auto te documenteren voordat je ‘m laat schoonmaken. Neem foto’s van krassen, deuken of andere problemen, zodat je bewijs hebt als er tijdens het reinigen iets misgaat. Zo voorkom je eventuele discussies achteraf.