Sequoia Hoeve
Image default
Woningen

Lichtkoepels schuin dak kopen

Een manier om meer licht te creëren in een woning is door middel van een lichtkoepel. Deze zijn er tegenwoordig niet alleen maar voor platte daken, maar je vindt ook lichtkoepels schuin dak op de markt. Een van de bekendste producten is de Solatube. De Solatube zorgt voor meer daglicht in de ruimte. Je kunt een Solatube bijvoorbeeld plaatsen in een ruimte waar geen ramen aanwezig zijn, of in een aanbouw om de woonkamer meer te verlichten.

Afmetingen en verlichte gebieden

Solatubes lichtkoepels schuin dak zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Een Solatube met een diameter van 25 centimeter verlicht een oppervlakte van negen vierkante meter (3×3). Vervolgens verlicht een Solatube met een diameter van 35 centimeter een oppervlakte van zestien vierkante meter (4×4), et cetera.

 

Compleet pakket

Als je een Solatube compleet pakket aanschaft, krijg je hierin niet alleen de lichtkoepel zelf, maar ook alles voor de montage. Zo bevat dit een reflector, die zorgt dat het daglicht naar de gewenste ruimtes wordt weerkaatst. Daarnaast vind je in dit pakket een dakopstand en een gewenste plafondplaat.

 

Solatube verlengen

Niet elk dak heeft dezelfde dikte. Het is daarom mogelijk om de Solatube te verlengen door middel van een verlengbuis. Ook is het mogelijk om bochtstukken aan te schaffen. Daarnaast zijn er nog andere accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld een LED-lamp aanschaffen die tijdens de donkere dagen toch de ruimte kan verlichten. Je kunt deze lamp vervolgens bedienen met een schakelaar.