Sequoia Hoeve
Image default
Financieel

Is litecoin beter dan bitcoin?

Wat is litecoin en waarom is het in de afgelopen tijd zo populair geworden?

Litecoin heeft een aantal verschillende voordelen ten opzichte van de concurrent, maar is het de schakelaar waard? Een van de belangrijkste verschillen die litecoin instellen, afgezien van andere vormen van virtuele valuta is het bewijs van het werksysteem. Met het bewijsstuksysteem opereert Litecoin veel meer op de manier waarop het oorspronkelijke Litecoin-protocol heeft geëxploiteerd.

 

Hoe werkt dit? Litecoin werkt net als elke andere vorm van alternatieve valuta. Zoals met een andere vorm van alternatieve valuta, kan Litecoin worden gebruikt om producten op online winkels en online websites te kopen. Net als bij andere vormen van alternatieve valuta, moet de koper een bewijs van eigendom bieden via een van een aantal methoden. Meestal, dit omvat het leveren van een adres, telefoonnummer of een ander soort document dat laat zien dat de koper het artikel eigenlijk is dat ze inkoop zijn. Dit helpt zowel de verkoper als de koper te beschermen, litecoïne net als Paypal te maken.

 

Het is echter belangrijk op te merken dat Litecoin niet volledig uitwisselbaar is met andere valuta’s. Hoewel veel mensen de goedkeuring van Litecoïne en het gebruik van zijn bewijs van het werksysteem hebben aangedrongen, zijn er nog steeds een aantal andere valuta’s, die vergelijkbaar zijn met Litecoin. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld anderen verteld dat ze overwegen om Bitusd (Bitstamp) te gebruiken in plaats van de Amerikaanse dollar, omdat het meer Amerikaans-vriendelijk is.

Een dergelijke redenering valt plat, maar als je eenmaal naar de mechanica bekijkt van hoe Bitusd werkt.

 

Er zijn twee hoofdcomponenten aan het mechanisme dat Bitusd een betere keuze maakt voor Amerikaanse kopers dan andere valuta’s. De eerste is het feit dat deze valuta-uitwisseling grotendeels wordt gecontroleerd door een actieve markt. Wanneer u het handelsvolume vergelijkt dat optreedt op grote uitwisselingen zoals de USD en de GBP / EUR, is het vakgebied op Bitusd minuscule. Dit betekent dat de prijzen op deze alternatieve valuta flexibeler zijn en bijgevolg betaalbaarder zijn.

 

De tweede component van het mechanisme dat deze uitwisseling superieur aan andere valuta’s maakt, is dat het een flexibel aanbod biedt. In tegenstelling tot de meeste valuta’s, die beperkt zijn tot een eindig aantal levering, is het aanbod op de Litecoin-markt open en dientengevolge onbeperkt. Bijgevolg is er nooit een probleem van opraken van litecoins. In vergelijking zijn er tal van problemen met de situatie in Griekenland, waar de burgers worstelen om aan de eisen van hun burgers te voldoen.

 

Al met al kan het worden gezegd dat het probleem van litecoin beter is dan Bitcoin? komt neer op een fundamentele kwestie: efficiëntie. Net als de meeste Altcoins is Litecoin een zeer efficiënte betalingsoplossing. Door kopers en verkopers toe te staan om zaken te doen in de internationale grenzen, zonder reizen of accommodatiekosten te hoeven maken, fungeert Litecoin als een gateway voor economische geslachtsgemeenschap tussen Oost en West. Met deze in aanmerking genomen factoren heeft Litecoin duidelijk uitgezet als het betere alternatief voor veel van de populaire valuta’s van vandaag.

Koop of verkoop Bitcoin met Binance of creditcard van BitcoinMeester