Sequoia Hoeve
Image default
Kinderen

Effectief ouderschap door het zelfvertrouwen van je kind te vergroten

Effectief ouderschap door het zelfvertrouwen van je kind te vergroten

Kinderen beginnen een gevoel van eigenwaarde te krijgen wanneer ze zichzelf ervaren door de ogen van hun ouders. Je kinderen observeren je stem en lichaamstaal. Ze pikken gezichtsuitdrukkingen op. Je woorden en daden als ouder kunnen een effect hebben op de ontwikkeling van hun gevoel van eigenwaarde. Prijs prestaties, hoe klein ook, en laat kinderen dingen zelfstandig doen, zodat ze zich capabel en sterk voelen. Activiteiten zoals op de kinder fiets fietsen zullen hen helpen zich capabel te voelen. Kleinerende opmerkingen of oneerlijke vergelijkingen van het ene kind met het andere zorgen ervoor dat kinderen zich waardeloos voelen. Wees empathisch en kies je woorden verstandig. Je kunt tegen je kinderen zeggen dat iedereen fouten maakt, maar desondanks houd je van ze.

Reageer positief op goed gedrag

Kun je tellen hoe vaak je een dag slecht op je kinderen hebt gereageerd? Het is je misschien opgevallen dat je ze vaker bekritiseert dan prijst. Hoe zou je reageren als je leidinggevende je zoveel negatief advies zou geven, ook al was het goed bedoeld? Jongeren prijzen die iets goed doen, zoals “Je hebt je bed opgemaakt zonder te worden gevraagd – fantastisch!” of “Ik zag je spelen met je zus en je was heel geduldig.” zal op de lange termijn meer doen om goed gedrag aan te moedigen dan frequente uitbranders. Hen leren hun speelgoed op te ruimen door dit in hun shabbies schoudertas te doen en ze daarna te prijzen, kan ook helpen. Zoek elke dag iets om dankbaar voor te zijn. Wees genereus met complimenten. Je liefde en complimenten kunnen een lange weg gaan en zijn vaak voldoende. Je zult zien dat je dankbaarheid krijgt in plaats van haat en dit kan van invloed zijn op hoe je met je kinderen omgaat.

Grenzen stellen met discipline

Discipline is ook vereist in elk huishouden. Discipline is bedoeld om kinderen te helpen bepalen wat goed gedrag is en om ze zelfbeheersing aan te leren. Ze vinden de grenzen die je voor hen hebt gesteld misschien absurd en onzin, maar ze hebben dat nodig om verantwoordelijke individuen te zijn. Hen leren verantwoordelijk te zijn voor het uitpakken van de boodschappentas is een voorbeeld van het helpen van hen om meer gedisciplineerd te worden bij het kopen van artikelen die ze willen. Het opstellen van huisregels helpt kinderen hun gedrag te begrijpen en te beheersen. Geen tv totdat het huiswerk is voltooid en slaan en schelden is niet toegestaan. Misschien wil je zelf ook een systeem opzetten

Tijd maken voor kinderen

Ouders en kinderen vinden het vaak moeilijk om samen te komen voor een familiemaaltijd. Samen eten met het hele gezin, daar kijken kinderen echter naar uit. Sta ’s ochtends tien minuten eerder op om samen met je kind te ontbijten of laat na het eten de afwas in de gootsteen staan ​​en maak een wandeling. Kinderen die niet de aandacht krijgen die ze van hun ouders verlangen, handelen of misdragen zich vaak om de aandacht te trekken. De meeste ouders beschouwen hun tijd met hun kinderen als een beloning na een lange dag werken. Creëer elke week een ‘speciale avond’ voor je gezin en laat je kinderen je helpen bij het kiezen van de besteding ervan. Zoek naar andere manieren om te communiceren, zoals het achterlaten van een bericht of iets dergelijks. Adolescenten blijken minder onverdeelde ouderlijke aandacht nodig te hebben dan jongere kinderen, maar ouders moeten er alles aan doen om erbij te zijn als hun tiener iets probeert uit te drukken.