Sequoia Hoeve
Image default
Aanbiedingen

Creëer de ideale kindvriendelijke achtertuin voor uw gezin

De zomer is de perfecte tijd om een achtertuin te creëren waarin uw kinderen heerlijk kunnen spelen. Een kindvriendelijke achtertuin moet veilig, leuk en aantrekkelijk zijn. Hij moet voldoende mogelijkheden bieden voor fantasierijk spel, lichaamsbeweging en ontspanning. Laten we eens kijken hoe u de perfecte kindvriendelijke achtertuin voor uw gezin kunt creëren.

 

Veiligheid voorop

Veiligheid moet altijd voorop staan bij het creëren van een buitenruimte voor kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind moet u misschien hekken of poorten plaatsen rond zwembaden of vijvers, zodat nieuwsgierige kleintjes niet te ver afdwalen of zich op enigerlei wijze verwonden. Controleer ook regelmatig of er geen verborgen gevaren zijn, zoals spijkers, gebroken glas of roestig gereedschap. Zorg er bovendien voor dat alle buiten structuren zoals schommels stevig in de grond verankerd zijn en regelmatig gecontroleerd worden op slijtage. Als u van plan bent buitenmeubilair te plaatsen, moet het ook duurzaam genoeg zijn om tegen een stootje te kunnen en regelmatig te worden schoongemaakt.

 

Ontwerp een uitnodigende ruimte

De sleutel tot het creëren van een kindvriendelijke achtertuin is ervoor zorgen dat deze er uitnodigend en leuk uitziet vanaf het moment dat ze naar buiten stappen. Door de tuin helder en vrolijk te houden met veel kleurrijke accenten, stimuleert u het verkennen en spelen in de tuin. Het toevoegen van een zandbak, trampoline of boomhut kan ook helpen om hun verbeelding te prikkelen en tegelijkertijd urenlang vermaak te bieden. Zorg ervoor dat er voldoende zitplaatsen zijn, zodat iedereen in het gezin zich kan ontspannen nadat ze samen wat tijd buiten hebben doorgebracht.

 

Maak het leuk

Wat zou een kindvriendelijke achtertuin zijn zonder leuke activiteiten? Overweeg te investeren in een aantal buitenspelen zoals badminton of jeu de boules-bal, die zowel kinderen van alle leeftijden als volwassenen kunnen vermaken! Een andere leuke optie is het opzetten van een zelfgemaakte hindernisbaan met hoelahoepen, touwladders of zelfs autobanden als obstakels! Als je genoeg ruimte in je tuin hebt, kun je zelfs een geïmproviseerde mini golfbaan aanleggen voor extra plezier! Vergeet tot slot geen speeltoestellen zoals een schommel of een klimrek!

 

https://www.hekwerkonline.nl/overkappingen/tuinhuizen