Sequoia Hoeve
Image default
Woning en Tuin

Ben jij op zoek hoe je dé perfecte gaming set-up kan maken?

Dan ben je hier op het juiste adres. Je leert alles wat je moet weten om je nieuwe set-up helemaal af te maken zodat jij je volledig kan focussen op wat echt telt: het gamen!

Tip 1: Zorg voor genoeg rust en ruimte

Ieders woonsituatie is natuurlijk anders. Of je nou alleen woont of met anderen, met je familie of studiegenoten, het is belangrijk dat je eerst zeker weet dat je genoeg ruimte en rust hebt. Heb je genoeg plek voor al je spullen zonder dat je kamer of appartement een overvol opberghok wordt? Bedenk vooraf goed waar je de nieuwe set-up wilt gaan plaatsen. Denk hierbij ook: het bereik van stopcontacten en eventuele internetkabels en ruimte voor je stoel.
Besef ook dat gamers soms meer geluid maken dan ze doorhebben, waar buren of huisgenoten niet altijd op zitten te wachten. Een huis of kamer met goede geluidsisolatie kan een hoop frustratie voorkomen!

Tip 2: Bepaal je budget

Het mooie aan gamen als hobby is dat er talloze opties zijn. Je hebt echt geen duizenden euro’s nodig om iets moois samen te stellen. Als je budget beperkt is, kan je een hoop geld besparen door hardware los te bestellen en je computer zelf in elkaar te zetten. Dat lijkt heel lastig maar het valt reuze mee, met een handleiding komt het zeker wel goed. En je kan ook veel geld besparen door bijvoorbeeld een simpel toetsenbord te kopen. Je hebt dan geen extra effecten, maar het toetsenbord functioneert even goed.

Tip 3: Als kers op de taart: kies een goede gamestoel!

Als je een actieve gamer bent, zal je heel wat uren op je stoel doorbrengen. Het is daarom zeker de moeite waard om wat extra te investeren in een goede gamestoel. Dat bespaart een hoop rug- en nekklachten. Let vooral of er goede reviews zijn, of het merk betrouwbaar is en of de prijs redelijk is. Voor een uitstekende gamestoel betaal je vaak meer dan 200 euro, maar dat is zeker de moeite waard. Merken als Maxnomic zijn erg betrouwbaar, op hun website heb je een ruim assortiment voor alle gamestoelen. Of laat je eens inspireren door te kijken bij het aanbod van Bureaustoel24!

Gaming is een populaire en leuke hobby. Hopelijk heb je door deze tips alle benodigdheden om aan de slag te gaan met het creëren van jouw perfecte gaming set-up!