Sequoia Hoeve
Image default
Winkelen

Waarom iedereen een goede tondeuse moet hebben

Je komt er weer eens achter dat je helaas de zoveelste kapperbezoek moet plannen, want je haar begint alweer keurig over je schedel te groeien. Maar wat als je jezelf hiermee zou kunnen helpen door een goede tondeuse aan te schaffen? In dit artikel geven we je 5 redenen waarom elke man een tondeuse in huis zou moeten hebben. Na het lezen van dit artikel zou de hoofdvraag wat is de beste tondeuse? veel gemakkelijker te beantwoorden moeten zijn.

Mannen met lang haar

Als je als man van plan bent om je lange lokken te laten groeien, ligt het gebruik van een tondeuse voor de hand. Iedereen met een langere coupe kent het probleem dat de uitgroei steeds zichtbaarder wordt. Om je kapsel er toch verzorgd uit te laten zien is het belangrijk om het schaamhaar netjes een kleine trim te geven. Om hierbij voor het juiste resultaat te zorgen, is het aanschaffen van een goed apparaat geen overbodige luxe. Een tondeuse die speciaal gemaakt is voor deze doeleinden geeft jou de mogelijkheid om een scheiding of een hele mooie contouren aan je kapsel te geven.

Voor de gemakkelijkheid

Niets is zo vervelend als die lastige haren achter je oren of op je nek die maar niet willen meewerken. Niet iedereen heeft links en rechts van zijn oren dezelfde lengte haar. Hierdoor is het moeilijk om met schaar of kam je haar goed zelf te knippen. Met een goede tondeuse hoeft dit ook geen probleem meer te zijn. Door middel van een lengteaanpassing op je tondeuse kun je ervoor zorgen dat je haren helemaal op lengte worden geknipt. Dus is het lastig om dezelfde lengte te knippen met een schaar? Gebruik je tondeuse!

Veelzijdigheid in kapsel

Met een goede tondeuse kun je veel varieren in kapsels. Het is mogelijk om je haar een klassieke en dito Formule 1-look aan te geven of je hebt de keuze uit een kort schattig kapsel. Door middel van verschillende kammen die je op je tondeuse kunt klikken, kun je ervoor zorgen dat je jouw kapsel precies zo krijgt zoals je het wilt. Voor mannen met krullen is het mogelijk om een tondeuse met een speciale guard te gebruiken, waardoor de krullen niet plat worden geknipt. Daarnaast is het ook mogelijk, afhankelijk van je tondeuse, om je baard succesvol te onderhouden, wat je anders aan een barbier overlaten moet.

Langere tijd tussen kapperbezoeken

Klassiek gesproken vergt een kort kapsel dat je elke 3 of 4 weken nog even een bezoekje zou moeten brengen aan de kapper. Je kapper verzorgt dit kapsel immers perfect, maar hiermee ben je ook kwijt aan complimenten en een bepaald bedrag. Door zelf je haar te knippen met een goede tondeuse zou je bedrag aan kapperkosten een stuk minder moeten zijn. Even knippen met een tondeuse is een stuk minder tijdrovend dan om steeds met een schaar je haar te knippen.

Je haar wordt sterker en gezonder

Het regelmatig knippen van je haar met een goede tondeuse maakt je haar gezonder en sterker. Dit komt omdat een tondeuse de haar punten weg kan knippen, waardoor de haarpunten niet meer afbreken of uitdrogen. Met een goede tondeuse kun je ook de beschadigingen en split ends voorkomen en je haar gezonder maken. Bovendien krijg je een natuurlijker uiterlijk, je ogen zullen er ook meer uit springen als je haar iets korter is wat het geheel frisser maakt.

Conclusie

Al met al draait het erom om je haar op een verantwoorde manier te knippen en te onderhouden. Een goede tondeuse met verschillende kammen erop is dus zeker geen overbodige luxe. Om je haar in goede conditie te houden is het wel aanbevolen om eens in de zoveel tijd je haar te laten knippen bij een kapper. Maar daartussen is het prima om je kapsel in vorm te houden met een goede tondeuse. In dit artikel hebben we je 5 redenen gegeven waarom je een goede tondeuse zou moeten hebben. Nu weet je wat de beste tondeuse is.

.