Sequoia Hoeve
Image default
Zorg

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Voor de basisverzekering van ziektekostenverzekeraar Salland betaalt u in 2023 € 134,90 per maand. Er zijn maatschappijen die de basisverzekering voor een lagere premie aanbieden. We noemen Zekur, FBTO en Just. Ook zijn er duurdere basisziektekostenverzekeringen zoals die van DSW, ASR en Ohra. Bent u zich aan het oriënteren wat betreft overstappen zorgverzekeraar? Als u voor Salland gaat, heeft u de keuze uit een ruim, landelijk aanbod van zorgverleners. Tevens wordt u ondersteund in activiteiten voor het verbeteren van uw gezondheid en lifestyle. Op vergelijkingssite independer.nl krijgt Salland het gemiddelde rapportcijfer 8,5 voor de klantenservice. 74% van de mensen beveelt Salland aan. 

Uitzonderingsgevallen bij overstap naar andere zorgverzekering

Overstappen van de ene naar de andere zorgverzekering moet in principe voor 31 januari gebeuren, maar er zijn een aantal uitzonderingsgevallen:

–      degene om wie het gaat wordt na 31 januari 18 jaar, hij / zij moet zich zelfstandig verzekeren;

–      het gaat om iemand die uit het buitenland hier komt werken en verplicht een basisverzekering moet afsluiten;

–      de polisvoorwaarden zijn tussentijds aangepast, als verzekerde kun je wel of niet akkoord gaan;

–      degene om wie het gaat, heeft net een militair dienstverband afgesloten en moet zich verzekeren;

–      de collectieve ziektenkostenverzekering wordt opgeheven, de verzekerde sluit een algemene basisverzekering af;

–      de verzekerde is net gescheiden en de gezamenlijke polis komt te vervallen;

–      degene om wie het gaat was nog niet verzekerd.

Clubactie van Salland

De clubactie van Salland is actief in tien gemeenten. We noemen enkele sportclubs die meendoen: NKC 51 in Nijverdal, VV Klein Dochteren in Lochem, Basketbalvereniging Vikings Hardenberg, de Zutphense Roei- en Zeilvereniging, Landstede Basketbal ZAC in Zwolle, Reddingsbrigade Zwartewater Ratten Hasselt in Zwartewaterland, C.G.V. Achilles W.I.L. in Almelo en Tennisvereniging ‘t Melkhuussie in Dalfsen. Benieuwd of uw club ook is aangesloten? U checkt ’t op https://www.salland.nl/clubactie/deelnemende-clubs.

Zorgtoeslag aanvragen

Over zorgtoeslag aanvragen lezen we op www.salland.nl dat u dat kunt doen op de website van de Belastingdienst. U logt in met uw DigiD, vult uw jaarinkomen in en eventueel het inkomen van uw fiscaal partner. U krijgt direct een voorlopig bedrag te zien. Na maximaal 5 weken krijgt een brief met daarin het definitieve bedrag. De zorgtoeslag wordt vervolgens maandelijks op uw bankrekening gestort.

https://www.salland.nl/