Sequoia Hoeve
Image default
Aanbiedingen

Basisprincipes voor het kopen van een box

Basisprincipes voor het kopen van een box

Het kiezen van een babybedje kan een van die grote beslissingen lijken die uw gezin de komende jaren zullen beïnvloeden (maar geen druk!). En met zo veel modellen om uit te kiezen, is het moeilijk om de uiteindelijke winnaar te kiezen.

Veiligheid

Hoewel u waarschijnlijk al een tijdje bezig bent met het verzamelen van inspiratie voor de kinderkamer, realiseert u zich natuurlijk dat veiligheid de grootste zorg is als het gaat om het kiezen van het beste boxmerk voor de babykamer. U hebt een stabiel frame nodig met voorzieningen – zoals een in hoogte verstelbare matras – die uw baby veilig en beschermd houden. U kunt ook het Crib Information Center van de U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) raadplegen voor meer informatie over slaapveiligheid.

Alle boxjes die tegenwoordig worden verkocht, moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen, waaronder vaste zijkanten en een verplichte breedte van de latten (2,375 inch, dat is ongeveer de breedte van een blikje frisdrank). (Erft u een box of koopt u er een van een rommelmarkt? Zorg ervoor dat het voldoet aan de veiligheidsvoorschriften).

De grondbeginselen van een babybedje

U wilt misschien het antieke boxje van uw oma gebruiken, maar er komt heel wat kijken bij de aanschaf van een babybedje. Ja, het moet passen bij de sfeer van uw kinderkamer, maar er zijn veiligheidsnormen en andere factoren om over na te denken, ook. Een paar basisprincipes voor het kopen van een box zwart om in gedachten te houden:

Soorten boxjes

Er zijn drie basistypen boxen, en welke het beste bij u past, hangt af van uw ruimte, levensstijl en toekomstplannen.

  • Standaard box: Stevig, veilig en comfortabel, een traditioneel boxje is een gezellig eerste bedje voor de baby. Sommige standaard boxjes hebben een scharnierende zijkant om het eruit tillen te vergemakkelijken. Ze zijn niet te verwarren met neerklapbare boxjes, die verboden zijn door de CPSC. Een standaard box kan een goede optie zijn als u overweegt om binnen een paar jaar meer kinderen te krijgen.
  • Convertible box: Ook bekend als een “levenslange box,” converteerbare boxen, als ze gebouwd zijn om lang mee te gaan, kunnen uw kleine pasgeborene helemaal tot aan strapping tiener, converteren van een box naar peuter bed en daybed of zelfs full-sized bed – goede bang voor je buck als je klaar bent met het hebben van kinderen, of wil een stuk van meubilair uw kind kan gebruiken voor de komende jaren.
  • Mini of draagbaar ledikant: Als je een kleinere ruimte hebt of veel onderweg bent, is een minibedje een ruimtebesparend alternatief. Maar denk eraan: het is klein, dus baby zal het snel ontgroeien.

Wat is het beste boxje voor een pasgeborene?

De American Academy of Pediatrics (AAP) raadt aan dat pasgeboren baby’s ten minste de eerste 6 maanden van hun leven in dezelfde kamer (maar niet in hetzelfde bed) als hun ouders slapen, en idealiter het eerste jaar. Om deze reden geven sommige ouders de voorkeur aan een minibedje of bopita box voor hun pasgeborenen, omdat dit soort boxjes vaak wat meer draagbaar zijn.

Maar als u uw baby vanaf de eerste dag in een volwaardig boxje wilt laten slapen, moet u ervoor zorgen dat het boxje een veilige omgeving is, wat betekent dat u een stevig boxmatras met een strak laken moet hebben.

De box moet vrij zijn van dekens of accessoires (zoals box bumpers, kussens, dekens, dekbedden, matras toppers, knuffeldieren en wiggen of slaap positioners) in een gebied dat geen gordijn koorden of babyfoon draden die een wurg gevaar kunnen worden.

 

https://www.pretter.eu/een-baby-box-kiezen/