Sequoia Hoeve
Image default
Aanbiedingen

Zo verloopt de procedure van een haartransplantatie

We horen de laatste jaren steeds meer over haartransplantaties en steeds meer mensen laten zich behandelen om zo weer een mooie volle bos met haren krijgen. Maar hoe gaat een haartransplantatie nu precies in zijn werk? Wat is de procedure? In deze blog geven wij alle informatie die u moet weten over deze chirurgische ingreep. 

Wat is een haartransplantatie precies?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij gezonde haarfollikels uit een bepaald deel van de hoofdhuid worden gehaald en getransplanteerd naar een kaal of dunner wordend deel. De procedure kan worden toegepast om het haar van zowel mannen als vrouwen te herstellen.

Twee soorten procedures

Er zijn twee hoofdtypen haartransplantatieprocedures: Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE).

FUT is de meest voorkomende vorm van haartransplantatie. Hierbij wordt een reep huid van het achterhoofd verwijderd, die gezonde haarfollikels bevat. De chirurg transplanteert deze follikels naar de kale of dunner wordende delen van de hoofdhuid.

FUE is een nieuwere techniek die niet een strook huid verwijderd moet worden. In plaats daarvan verwijdert de chirurg individueel gezonde haarfollikels van het achterhoofd en transplanteert deze op de kale of dunner wordende plaatsen. Deze techniek is minder invasief dan de FUT en kan resulteren in minder littekens.

Beide soorten ingrepen worden meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De operatie duurt enkele uren en er kunnen meerdere sessies nodig zijn om alle gewenste haarfollikels te transplanteren.

Na verzorging

Na de ingreep is het belangrijk om het getransplanteerde gebied goed te verzorgen. Dit houdt in dat u blootstelling aan de zon moet vermijden, het gebied schoon en droog moet houden en inspannende activiteiten moet vermijden. De resultaten van een haartransplantatie zijn meestal na zes tot twaalf maanden zichtbaar.

Als u een haartransplantatie overweegt, is het belangrijk  om een gekwalificeerde chirurg te raadplegen. Die kan uw haarverlies beoordelen en u de beste behandeling aanbevelen. Op zantmankliniek.nl kunt u terecht voor al uw vragen over haartransplantaties.

https://www.zantmankliniek.nl/