Sequoia Hoeve
Image default
Rechten

Wat te doen als je het je niet kunt veroorloven om iemand te begraven?

Naarmate de economie vertraagt, zijn meer families om financiële redenen gedwongen te kiezen voor crematie in plaats van lichaamsbegrafenis wanneer iemand om wie ze geven sterft. Een typische traditionele begrafenis gevolgd door het begraven van het lichaam op een begraafplaats kost tussen € 7.000 en € 10.000. Een typische uitvaartdienst waarbij het lichaam wordt gecremeerd kost ongeveer € 3000. Hoewel de trend naar crematie zich in de nabije toekomst waarschijnlijk zal voortzetten, zijn er dingen die u kunt doen om het begraven van lichamen betaalbaarder te maken.

Een van de eenvoudigste dingen die een gezin kan doen, is een serviceniveau kiezen dat bekend staat als een “onmiddellijke begrafenis”. Bij een onmiddellijke begrafenis wordt het lichaam rechtstreeks van de plaats van overlijden (of lijkenhuis) naar de begraafplaats gebracht. Normaal gesproken stopt het lichaam net lang genoeg bij het uitvaartcentrum om de overlijdensakte en de begrafenisvergunning te verkrijgen (en voor de familie om een begraafplaats te kopen als ze er nog geen hebben). Er wordt geen uitvaartplechtigheid gehouden in het uitvaartcentrum. Voor kinderen is het anders geregeld, lees er hier meer over

De familie kan er nog steeds voor kiezen om ergens anders een herdenkingsdienst te houden (bijvoorbeeld in hun kerk – vaak gratis). Dit zou de begrafeniskosten voldoende verlagen om de familie in staat te stellen de overledene op een begraafplaats te begraven voor ongeveer wat het zou kosten om een typische crematiedienst in een uitvaartcentrum te houden.

Afzien van diensten in het uitvaartcentrum zal meestal toestaan u om deze kosten te verminderen of te elimineren:

  • Begrafenisceremonie

  • Bezichtigings- of bezoekceremonie

  • Een mooiere, uitgebreidere kist

  • Balsemen

  • Andere lichaamsvoorbereiding (bijv. make-up en kappers)

Door te kiezen voor een onmiddellijke begrafenis gevolgd door een herdenkingsdienst in uw kerk kunt u de rekening van het uitvaartcentrum realistisch verlagen van ongeveer € 7.500 tot ongeveer € 3.000. Er zijn eigenlijk nogal wat dingen die u kunt doen om de kosten van zowel de begrafenis als de crematie te verlagen. Het loont de moeite om wat meer te weten te komen over de prijzen en opties die in uw regio beschikbaar zijn.

https://uitvaartpolis-online.com/