Sequoia Hoeve
Image default
Aanbiedingen

Lekker op de bank, maar welke precies?

Ga je voor verandering in je interieur, dan is de keuze voor een nieuwe bank één van de meest ingrijpende. Een groot meubel is nu eenmaal vlot sfeerbepalend. In het woud aan banken is het soms echter lastig keuze maken. Wij zetten de belangrijkste do’s en dont’s op een rijtje:

Bepalend

Een waardevolle ‘do’ is de bank bombarderen tot middelpunt van jouw interieur; vooral qua sfeer. Denk dus goed na over de sfeer die jij wilt creëren in huis. De eerste keuze die je moet maken is de keuze voor een landelijke, moderne, klassieke of industriële bank. Materiaal en kleur zijn daarin doorslaggevend. Blijf dicht bij jezelf!

 

Functie bepalen

Een andere ‘do’ waar je zeker niet aan voorbij moet gaan, is de functie. Zitten jullie vaak met het hele gezin op de bank om tv te kijken of spelletjes te spelen, richt de bank daar dan op in. Misschien is de bank voor jou vooral een plek om tot rust te komen; dan zijn er veel banken die extra’s bieden als extra voetensteuntjes, hoofdsteunen of soms zelfs verstelbare elementen. 

 

Afmeting

De grootte van een bank is soms lastig in te schatten. Het is een echte ‘don’t’ om een te grote bank in een kleine ruimte of andersom te plaatsen … daardoor creëer je disballans die je niet wilt in een mooi interieur! Het is ook belangrijk om verder te denken; wil jij naast je bank losse fauteuils in de kamer, dan heeft dit invloed op het formaat van je bank. 

 

Kleuren

Een andere ‘don’t’ kan de keuze voor een opvallende kleur zijn. Natuurlijk; het geeft je bank nog meer smoel en versterkt het karakter als eyecatcher. Maar het ontneemt je vaak ook de mogelijkheid te variëren in je interieur. Bij een opvallende kleur is het vaak lastig te combineren met andere meubelen en banken vervang je doorgaans nu eenmaal niet even snel.

https://www.onsteinmeubelen.nl/