Sequoia Hoeve
Image default
Aanbiedingen

Helder zien: Hoe krijg je een beter gezichtsvermogen

Word je elke ochtend wakker en vind je het moeilijk om je wekker te zien? Knijp je voortdurend met je ogen om te zien wat er op de pagina staat? Zo ja, dan is het misschien tijd om na te denken over manieren om beter te gaan zien. Van brillen en contactlenzen tot laserchirurgie en dieetveranderingen, er zijn een aantal manieren waarop je je gezichtsvermogen kunt verbeteren.

 

Brillen en contactlenzen 

Brillen en contactlenzen zijn de meest voorkomende manieren waarop mensen slecht zicht aanpakken. Met een bril zorgen je ogen voor een vergroting waardoor voorwerpen groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn, zodat je ze beter kunt zien. Contactlenzen worden ook over het oog gedragen, maar ze rusten direct op het hoornvlies in plaats van dat ze er door een montuur vanaf worden gehouden. Beide soorten corrigerende brillen hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om met een optometrist te overleggen voordat je beslist welk type voor jou het beste is! 

 

Laserchirurgie 

Een andere populaire optie is ooglaseren. Bij deze procedure wordt het hoornvlies door lasers opnieuw gevormd, zodat het licht dat je oog binnenkomt op de juiste manier op het netvlies wordt gericht. Dit kan bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en andere zichtproblemen corrigeren die van invloed zijn op de manier waarop je ogen beelden op je netvlies richten. De hersteltijd varieert afhankelijk van de individuele behoeften van elke patiënt, maar na een paar weken genezing ervaren de meeste mensen een aanzienlijke verbetering van hun gezichtsvermogen.  

 

Dieetveranderingen 

Veranderingen in je dieet kunnen ook helpen om je gezichtsvermogen op natuurlijke wijze te verbeteren. Het eten van voedsel met veel antioxidanten, zoals bessen en donkere bladgroenten, kan helpen beschermen tegen leeftijdsgebonden gezichtsverlies en ziekten als maculadegeneratie en staar. Van omega-3 vetzuren in visolie of lijnzaadolie is ook aangetoond dat ze goed zijn voor de gezondheid van de ogen. Omdat ze ontstekingen in de ogen helpen verminderen, die kunnen leiden tot wazig zicht of zelfs blindheid als ze niet worden aangepakt. Ten slotte helpt veel water drinken onze ogen gesmeerd te houden, wat droogheid en irritatie vermindert die wazig zicht of hoofdpijn kunnen veroorzaken als je te lang van dichtbij naar dingen kijkt.Laservision heeft een breed aanbod in dit soort laserapparatuur.

 

https://www.laservision.nl/laserapparatuur/