Sequoia Hoeve
Image default
Electronica en Computers

Een goed hoverboard uitkiezen

Een goed hoverboard uitkiezen

Bij het kopen en uitkiezen van een Hoverboard zijn er een aantal belangrijke dingen waarop je moet letten. Het belangrijkste is toch wel het maximale draaggewicht. Dit staat bij ieder model aangegeven en daar moet je jezelf ook aan houden. Een zwaarder gewicht kan er anders voor zorgen dat je uit balans raakt. Bovendien is het ook nog gevaarlijk. Daarnaast raden we je aan om voor een 20 cellige accu te gaan. Deze hebben vaak een actieradius van 30 tot 40 km zonder op te laden. Hier kunnen de meeste mensen dan ook wel weken mee vooruit omdat je het maar eventjes per dag doet en niet zo’n grote afstanden aflegt. 

Een merk zoals Samsung of LG is toch ook zeker wel een aanrader als accu. Deze hoverboards komen vaak ook in de categorie best getest terecht. Daarnaast is het moederbord ook cruciaal. Het merk TaoTao maakt bijna alle hoverboards alleen namaak modellen beschikken hier niet over. We raden je dan ook aan om deze te mijden. Niet alleen om te voorkomen dat je een miskoop hebt, maar ook voor de veiligheid. Ze zijn verkrijgbaar in maten tussen de 6,5 en 8 inch. Het enige verschil daardoor is dat je hoger ten opzichte van de grond staat. Maar functioneel maakt dit maar zelde een verschil voor iemand. Het is meer een persoonlijke voorkeur.

Tips voor de beginners

Als je voor de eerste keer op een hoverboard gaat staan is dat niet alleen spannend, maar ook nog een kunst. Het beste kun je de eerste keer dus voor een vlakke ondergrond kiezen, want dan blijf je zeker stabiel met een voet op de grond staan. Het been met het minste gewicht plaats je eerst op het hoverboard zodat je voorzichtig het andere been er ook op kunt tillen. Oefen het eerst zonder het apparaat aan te zetten, want een beetje naar voren leunen betekent al gas geven.