Sequoia Hoeve
Image default
Aanbiedingen

De meeste geschikte raambekleding voor de badkamer

De juiste raambekleding voor de badkamer vinden kan uiterst ontmoedigend zijn. Jaloezieën en gordijnen, zijn beide uitstekende opties voor raambekleding voor je badkamer. Ze hebben allebei hun eigen reeks voor- en nadelen. Het komt erop aan wat je van je raambekleding verwacht, afhankelijk van welke, een van deze twee mogelijkheden aan je behoeften zal kunnen voldoen. Behalve functionaliteit is ook het uiterlijk van de raambekleding van cruciaal belang. Badkamers zijn plaatsen die bedoeld zijn om rustig te zijn en een comfortabele omgeving te hebben. De raambehandeling die je kiest kan het gewenste comfortniveau dat je jezelf, degenen met wie je samenwoont en je gasten wilt geven versterken. 

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen jaloezieën en gordijnen waar je rekening mee moet houden?

Jaloezieën bestaan uit meerdere horizontale lamellen. Gordijnen daarentegen zijn lange stukken hangende stof die een raam bedekken. Als het op lichtregeling aankomt, hebben jaloezieën het voordeel boven gordijnen. Het bedienen van de lamellen, (meestal met een koord) biedt meer lichtregeling dan het open of dicht trekken van een gordijn.

Jaloezieën zijn meestal gemaakt van hout, plastic, metaal en zelfs bamboe jaloezieën in tegenstelling tot gordijnen die van lichte stof zoals polyester, katoen of rayon gemaakt zijn. Wat echt goed werkt voor zowel jaloezieën als gordijnen is het aantal mogelijkheden dat je hebt om te onderzoeken. Als je een keuze tussen de twee gemaakt hebt, heb je eindeloos veel mogelijkheden om uit te kiezen.

Het proces voor het onderhoud van jaloezieën en gordijnen is heel verschillend van elkaar. Ten eerste moeten jaloezieën regelmatig schoongemaakt worden door ofwel af te stoffen, ofwel door vlekjes af te stoffen. Gordijnen daarentegen vereisen een grondige wasbeurt. Hoewel het lijkt dat jaloezieën gemakkelijker te onderhouden zijn, zijn ze gevoelig voor defecten in hun inwendige mechanisme en kunnen ze aan reparatie toe zijn.

Jaloezieën bieden een gevoel van duurzaamheid dat gordijnen niet hebben, vanwege het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Omdat gordijnen vooral van stof gemaakt zijn, kunnen ze in de loop van de tijd verkleuren. Bovendien deelt vocht een slechte relatie met katoen, linnen, zijde enz. ze raken gerafeld en pellen in een mum van tijd af. De mate van duurzaamheid van het gordijn hangt echter af van de soort stof. Polyester en waterdichte stoffen gaan langer mee. De kwaliteit van het materiaal in jaloezieën is ook onderhevig aan achteruitgang, maar in een relatief trager tempo dan bij gordijnen. Bovendien kun je bij jaloezieën kiezen uit materialen als PVC, vinyl en kunststof hout. 

Wat is de beste keuze voor mijn eigen badkamer?

Het eerste punt van beoordeling is de grootte van je raam, hoe hoog het van de muur is en wat de afmetingen van de badkamer zijn. Als het raam relatief dichter bij de vloer is, is er altijd kans dat de stof de vloer kan raken. Dit is ongewenst, alleen al omdat badkamervloeren af en toe nat zijn. Natuurlijk kun je de gordijnroede altijd hoger voor het plafond plaatsen. Maar, het kan een onhandige aanblik geven als de gordijnen worden opengeschoven, door de onevenredige hoogte van de gordijnroede en het gordijn.

Het volgende waar je rekening mee moet houden is de soort ventilatie die je wilt. Geef je de voorkeur aan natuurlijk licht, dan zijn jaloezieën de aangewezen weg, vooral omdat je ze open kunt laten kantelen en toch een zekere mate van privacy in je badkamer kunt bieden.

https://www.raamdecoratie.com